[afflink url="//profitshare.ro/l/2710778" name=""][afflink url="//profitshare.ro/l/2710784" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710785" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710786" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710787" name=""][afflink url="//profitshare.ro/l/2710788" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710796" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710797" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710799" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710800" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710803" name=""]
Home >> Asigurari >> Certuri pe piata RCA: Asiguratorii doresc pastrarea preturilor, serviceurile vor mai multi bani

Certuri pe piata RCA: Asiguratorii doresc pastrarea preturilor, serviceurile vor mai multi bani



Certuri pe piata RCA: Asiguratorii doresc pastrarea preturilor, serviceurile vor mai multi bani

Daca la inceputul lunii august presa anunta faptul ca exista neintelegeri intre firmele de asigurare si service-urile auto, neintelegeri care ar putea duce la cresterea preturilor asigurarilor RCA pentru anul 2019, situatia pare ca nu si-a gasit inca o rezolvare. Nici una dintre parti nu a anuntat public o pozitie oficiala, de unde putem deduce ca negocierile se afla inca in desfasurare.

Marul discordiei: Service-urile auto inlocuiesc piese despre care asiguratorii cred ca pot fi reparate
Potentiala majorare a tarifelor pentru asigurarile masinilor are la baza emiterea de facturi mai mari de catre atelierele auto care fac reparatii, ateliere care sustin ca nu pot remedia orice problema aparuta in cazul unei coliziuni si de cele mai multe ori sunt nevoite sa inlocuiasca piesele defecte cu unele noi.

De cealalta parte a baricadei se afla dorinta firmelor de asigurari, care incearca sa pastreze pretul pentru o asigurare rca cat mai mic pentru a-si asigura un portofoliu cat mai mare de clienti.
Asiguratorii au ajuns la concluzia ca de multe ori service-urile auto procedeaza la inlocuiri nejustificate de piese, iar atelierele declara ca nu isi pot asuma raspunderea pentru o reparatie care ar pune in pericol soferul si pasagerii masinii, deoarece singura solutie sigura ar fi inlocuirea pieselor care nu pot fi reconditionate.

Firmele de asigurari doresc sa pastreze preturi competitive
Este de la sine inteles faptul ca firmele care trebuie sa achite daunele isi doresc facturi cat mai mici. Orice crestere a pretului serviciilor se va reflecta in sumele pe care asiguratii vor trebui sa le plateasca, creand astfel imposibilitatea de a pune pe piata un RCA ieftin si fiabil.

Brokerii de asigurari auto rca de la romasig afirma ca firmele de asigurari vor incerca pe cat posibil sa mentina preturile la un nivel acceptabil pastrand calitatea serviciilor de asigurare, deoarece nu pot fi de acord ca acestea sa creasca fara o baza reala, clientii avand de pierdut in aceasta situatie.

UNSAR atrage atentia asupra faptului ca legislatia are inca lacune
Mai mult, Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare din Romania (UNSAR) reclama faptul ca de la adoptarea legii RCA, prestatorii de servicii de asigurari auto s-au lovit de tot felul de probleme datorate unor lacune majore, existand situatii in care legea nu este destul de clara si nu acopera toate necesitatile pietei. Aceste lipsuri in legislatia in vigoare au dus in timp la o suma de cresteri de preturi care nu isi gasesc justificarea in niciun fel.

Preturi si de 3 ori mai mari la piese pentru posesorii de masini neasigurate

Tot la inceputul lunii trecute, UNSAR a comandat un studiu de piata pentru a afla care sunt diferentele de pret ale facturilor emise catre un un asigurator care deconteaza si un tert care beneficiaza de aceleasi servicii pentru avarii similare, dar care nu are o polita de asigurare. Studiul a fost facut pe analiza facturilor a nu mai putin de 30 de service-uri auto, care au fost alese ca subiect in mod aleator.

Rezultatele obtinute in urma comparatiilor facturilor au fost surprinzatoare. Pentru reparatii si montari de piese de schimb asemanatoare efectuate pe aceleasi marci de autovehicule, preturile pot fi semnificativ mai mari pentru masinile neasigurate fata de vehiculele pentru care s-au contractat polite RCA.

Concluzia logica in urma analizarii acestor fapte este ca daca pretul RCA va creste, reparatiile unei masini asigurate tot vor fi de cel putin doua ori mai ieftine decat pentru manopera acelorasi operatiuni intreprinse pentru un automobil neasigurat.

Comenteaza direct de pe contul tau de Facebook

Check Also

A avea un Bluetooth Car Kit in zilele noastre este o nevoie

Suntem generația care aleargă. Aleargă la muncă, înapoi acasă, să ia copiii de la școală, aleargă în vacanțe. Muncim mult și petrecem atât de mult timp în mașină încât putem crede că este a doua noastră casă. Însă siguranța ar trebui să primeze înainte de orice. Dacă îți duci copiii la școală, nu le pune viața în..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *