Home >> Internet >> Cum afli daca site-ul tau este optimizat pentru dispozitivele mobile

Cum afli daca site-ul tau este optimizat pentru dispozitivele mobile

mobile friendly

Cum afli daca site-ul tau este optimizat pentru dispozitivele mobile

La inceputul lunii Aprilie Google a lansat o modificare a algoritmului de cautare menita sa ofere scoruri mai mari site-urilor pe care le considera “mobile-friendly”. Astfel ca toti proprietarii de website-uri care inca nu si-au optimizat paginile pentru dispozitivele mobile, trebuie sa se adapteze noilor cerinte publicate de Google, care reprezinta o provocare majora pentru toti detinatorii de pagini web.

Cum pot sa aflu daca site-ul meu este mobil-friendly?
Ce pot face în cazul în care site-ul meu nu este mobil-friendly?

1. Pentru a verifica daca site-ul tau este optimizat pentru dispozitivele mobile poti accesa link-urile de mai jos:
Google pune la dispozitie un serviciu propriu de verificare si testare a site-urilor pentru a vedea daca acestea sunt sau nu mobil-friendly. Vizitați link-ul Google de testare mobile-friendly si introdu adresa site-ului tau aici:

https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/

2. Ce pot face in cazul în care site-ul meu nu este mobil-friendly?

Daca site-ul tau nu a reusit sa treaca cu brio testul Google, probabil ca utilizezi o tema mai veche care nu este responsive. Temele care sunt optimizate si pentru dispozitivele mobile schimba aspectul usor aspectul atunci cand cineva vizitează website-ul pe dispozitive cap tableta sau telefonul mobil si se asigura ca tot continutul de tip text ca titlul site-ului, subtitlurile postului, si continutul poate fi citit usor si pe ecrane mai mici.

google
O alta posibilitate ar putea fi instalarea unor plugin-uri care pot contribui la transformarea site-ului tau care va fi adapatat pentru dispozitivele mobile. Daca folosesti platforma WordPress ptoti folosi urmatoarele plugin-uri:

1. WPtouch Mobile Plugin
2. WP Mobile Edition
3. WPtouch Mobile Plugin

Daca ai nelamuriri in ceea ce priveste aspectul website-ului tau consulta un specialist in domeniul Webdesign si SEO pentru optimizare design mobile friendly si pentru optimizarea in cele mai importante motoare de cautare. Daca aveti si alte sugestii si propuneri va astept sa le impartasiti cu noi.

Comenteaza direct de pe contul tau de Facebook

Check Also

Cele mai neobisnuite anunturi de pe OLX.ro

Noi romanii, am avut mereu inspiratie si spirit creativ in activitatile desfasurate de-a lungul istoriei noastre, dar mai ales atunci cand nevoia a cerut-o, am devenit instant negustori si am vandut tot ce am prins. In acest sens, cativa dintre romanii despre care vorbesc, au reusit sa se desprinda din pluton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *