[afflink url="//profitshare.ro/l/2710778" name=""][afflink url="//profitshare.ro/l/2710784" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710785" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710786" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710787" name=""][afflink url="//profitshare.ro/l/2710788" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710796" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710797" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710799" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710800" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710803" name=""]
Home >> Constructii >> Cum amenajam corect un spatiu comercial?

Cum amenajam corect un spatiu comercial?

raft metalic

Cum amenajam corect un spatiu comercial?

Dupa mai multe luni in care m-am tot gandit serios daca merita sa deschid si al doilea punct de lucru, aici referindu-ma la un magazin stradal, tinand cont de tot mai multele hypermarketuri care apar ca ciupercile dupa ploaie in fiecare spatiu mai mare din mijlocul sau de la marginea orasului, am decis sa risc un pic si sa fac si pasul asta. Primul pe care il detin impreuna cu sotia mea este deja foarte popular, merge foarte bine si timpul alocat pentru administrarea lui nu este foarte mare, ceea ce-mi permite sa fiu destul de liber in ultima perioada si sa-mi permit concentrarea tuturor fortelor catre noul magazin.

Am inceput prin a cauta un spatiu cat mai bine pozitionat, dar binenteles care sa merite financiar. Ma interesa ca spatiul sa fie accesibil, dar sa pot face si un contract pentru cel putin 3-4 ani, stiind din experientele anterioare ca prima parte va fi mai mult dedicata atragerii de clienti si mai putin profitului, iar siguranta locului in care se creeaza un vad este foarte importanta. Asa am gasit un spatiu comercial foarte bine pozitionat, de aproape 40 metri patrati, excelent pentru ceea ce mi-am propus sa deschid si care-mi acoperea si necesarul de depozit pentru marfa.

rafturi depozitare

Ce punem pe foaie?

Am pus totul pe foaie, am facut cateva calcule scurte si investitia se ridica la aproape 30.000 euro, aici socotind si marfa pe care urma sa o am pe stoc. Targetul dupa 6 luni de activitate era un profit de aproape 1000 euro pe luna, urmand ca acesta sa creasca cu cel putin 50% in primul an de activitate. In general sunt destul de bun la calcule.

Am inceput cu amenajarea acestuia. Am luat in calcul costurile pentru lazi frigorifice si frigidere, foarte importante in aceasta perioada de vara. Apoi m-am concentrat catre segmentul de alimentare cu energie electrica si semnalizare a magazinului, astfel ca am pregatit grafica pentru reclama luminoasa si pentru interiorul magazinului, unul de altfel mai mult decat obisnuit din punct de vedere vizual.

A urmat sectorul de rafturi metalice, unde a trebuit sa aleg cu foarte mare atentie, pentru a ma incadra perfect in spatiul pe care-l aveam la dispozitie, fara a creea o atmosfera sobra. Putina culoare oferite de tapetul color la care m-am orientat si binenteles vreo 2-3 plante prin colturi, pentru a mentine aerul cat mai fresh.

Toate acestea au sosit destul de repede, marfa o aveam deja comandata inainte sa termin cu lucrarile si acum, dupa aproape 2 saptamani de cand l-am deschis, sunt destul de incantat de alegerea facuta.

Comenteaza direct de pe contul tau de Facebook

Check Also

De ce este bine să îți acoperi casa cu țiglă ceramică?

De ce este bine să îți acoperi casa cu țiglă ceramică? Investiții pe termen lung ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *