[afflink url="//profitshare.ro/l/2710778" name=""][afflink url="//profitshare.ro/l/2710784" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710785" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710786" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710787" name=""][afflink url="//profitshare.ro/l/2710788" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710796" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710797" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710799" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710800" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710803" name=""]
Home >> Social Media >> Cum arata harta europei cu trasee stabilite de postarile de pe Twitter?

Cum arata harta europei cu trasee stabilite de postarile de pe Twitter?

mapsftg

Cum arata harta europei cu trasee stabilite de postarile de pe Twitter?

Acum ceva timp un expert in statistica, pe nume Eric Fischer, a reusit sa prelucreze date obtinute de la Twitter pe care ulterior le-a modelat pe harta europei in functie de fiecare share al locatiei pe care l-au facut utilizatorii in diferite zone ale europei prin intermediul retelei de socializare. Prin acest proiect a reusit sa vada care sunt cele mai intens circulate rute de pe teritoriul continentului european, iar in urma acestui experiment s-a nascut urmatoarea intrebare: Ar putea ajuta Twitter urbanistii in imbunatatirea retelelor de transport?

Se pare ca in urma analizei muncii lui Eric Fischer exista posibilitatea ca urbanistii sa poate utiliza date obtinute prin intermediul retelelor de socializare urmand ca planificatorii urbani sa poata folosi aceste date la ajustarea retelelor de transport existente si mai ales sa poata stabili daca si unde este nevoie de noi rute.

Pentru a ajunge la rezultatul actual Eric Fischer a folosit date primite de la Twitter care acopera aproximativ 60.000 de excursii prin intermediul a 750.000 de geotag-uri alese la intamplare si au fost grupate pe o raza de 10 km. Astfel a creat aceasta harta a retelei de transport din Europa.

Sunt realiste aceste rute creionate de specialist? Nici noi nu stim cu exactitate, insa este cert faptul ca in tarile mici ca dimensiuni aceste rezultate pot diferite in comparatie cu realitatea.

Asa ca va invit sa urmariti cateva fotografii cu cele mai importante orase si continente din lume pe care le-a executat Eric Fischer.

europe
Harta europei

new yotk
Harta orasului New York

america
Harta SUA

chicago

Harta Chicago

marea britanie

Harta UK

san francisco

Harta San Francisco

Sursa: www.flickriver.com

Comenteaza direct de pe contul tau de Facebook

Check Also

Care sunt top 10 destinatii turistice in 2016?

Care sunt top 10 destinatii turistice in 2016? Atunci cand vine vorba de turism, gusturile ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *