[afflink url="//profitshare.ro/l/2710778" name=""][afflink url="//profitshare.ro/l/2710784" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710785" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710786" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710787" name=""][afflink url="//profitshare.ro/l/2710788" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710796" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710797" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710799" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710800" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710803" name=""]
Home >> IT >> Cum iți faci singur o poza 3D?

Cum iți faci singur o poza 3D?


Cum iți faci singur o poza 3D?

Cu toții am experimentat tehnologia 3D, prin cinema, acasa, ziare, internet sau cu diferite alte ocazii, dar acum ne dorim si propriile fotografii in acest format. Destul de curios, ținând cont că și eu mi-am pus întrebarea asta, cum imi creez o poza 3d, însă până la urmă am și reușit. Dacă ai acasa o pereche de ochelari 3D, o cameră foto și un trepied ești ca și rezolvat. Mai trebuie să instalezi Adobe Photoshop pentru a le putea suprapune și rezultatul o sa fie pe măsura așteptarilor. Dacă totuși ne dorim să realizam poze personale in format 3d, dar nu avem destule ustensile, o putem face mai simplu luând orice poza din calculator pe care o multimplicam în două exeplare. Unul din exemplare îl editam într-un program (eu folosesc Microsoft Office Picture Manager) și începem să decupam (crop) din stanga sau din dreapta foarte puțin, apoi salvăm poza și o păstrăm langa cea originala, ambele fiind adăugate în Photoshop urmând pașii din tutorialul de mai jos (pașii 3, 4, 5, 6 și 7). sursa: boitanflorin.blogspot.com
Cum facem?

1. Facem o poză cu aparatul de fotografiat (necesită trepied).
2. Facem și a doua poză mutând aparatul pe orizontală (cu tot cu trepied) la 6 cm și jumăte la stânga sau la dreapta. Avem grijă să păstram liniile pe fotografiere paralele, astfel incât să nu avem convergență.
(acei 6,5 cm reprezintă imaginea dintre ochi).
3. Deschidem Photoshopul și cele două imagini. Pe cea cu lăcațel o deblocăm dând dublu click si dăm OK, aceasta devenind layer 0.
4. Intram in layer style și debifăm channels red ca în imaginea de mai jos.

5. Pe imaginea de deasupra tot in layer style debifăm G si B (gren si blue, așadar vă rămâne roșu) si dăm ok.
6. La blending mode alegem screen.
7. Rezultatul!Multumiri lui boitanflorin.blogspot.com
[ad#200-ctr] [ad#emag]

[ad#feed]

Comenteaza direct de pe contul tau de Facebook

Check Also

Castiga 500 euro la Targul de Cariere Iasi in perioada 10-11 Octombrie 2017

Peste 60 de companii și organizații recrutează la Târgul de Cariere Iași mâine și miercuri ...

4 comments

  1. Misto, vazusem si pe alt site dar la tine e mai detaliat

  2. Felicitari pentru tutorial. Am verificat din intamplare referalii ca nu prea am mai avut timp de blog in ultimul timp si am vazut ca au venit de pe site’ul tau.

    O zi buna

  3. Am facut si eu mai multe poze 3D, dar una singura pot s-o numesc cu adevarat 3D (linkul aici http://laurentiudanci.blogspot.com/2011/09/prima-mea-poza-3d-reusita.html ). Am facut 2 poze, dar am mutat aparatul doar vreo 1-2 cm, dar mi-a iesit, aparatul il tineam pe jos. Bravo de tutorial! Ati facut traba buna!
    PS: imi place poza cu aia cu spatele, pacat ca nu e mai mult 3D 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *