[afflink url="//profitshare.ro/l/2710778" name=""][afflink url="//profitshare.ro/l/2710784" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710785" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710786" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710787" name=""][afflink url="//profitshare.ro/l/2710788" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710796" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710797" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710799" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710800" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710803" name=""]
Home >> Constructii >> Cum sa iti alegi materialele de constructie pentru casa ta?

Cum sa iti alegi materialele de constructie pentru casa ta?

acasa

Cum sa iti alegi materialele de constructie pentru casa?

Familia fiecăruia dintre noi merită o locuinţă, un leagăn unde afecţiunea şi siguranţa sunt la loc de cinste. Am decis împreună cu soţia să punem la bătaie economiile noastre şi să transformăm casa părinţilor mei în casa noastră. Cu toate că se prezenta în condiţii bune locuinţa necesita niscaiva modificări.

Dor de copilărie

Casa părintească nu se vinde, nici amintirile copilăriei nu pot fi înghiţite de uitare: miuţa de pe drumul neasfaltat, înghesuială şi zumzetul copiilor strânşi în faţa televizorului pentru a urmări desenele animate preferate, cina în familie, gaşca ce perturba liniştea publică pe banca din faţa curţii ş.a.m.d. Aşa că eu şi soţia n-am stat prea mult pe gânduri şi am găsit de cuviinţă să facem toate demersurile necesare pentru a readuce locuinţa la viaţă. Singurul lucru care ne-a adus o umbră de tristeţe a fost faptul că a trebuit totuşi să ne raportăm la buget, asta însemnând identificarea unui raport calitate-preţ bun al materialelor.

Acoperiş şi hidroizolaţii

Verişorul meu este totodată unul dintre vecini. A lucrat mult timp în domeniul construcţiilor în străinătate şi de curând şi-a ridicat propria casă de la zero. L-am consultat pentru a merge la sigur cu modificările. Acesta ne-a sugerat să înlocuim acoperişul şi să facem o hidroizolatie viabila recomandându-ne cel mai mare depozit de construcţii, arabesque.ro. Am avut de ales între ţiglă ceramică, de beton, şindrilă bituminoasă etc. Am înţeles de asemenea că o mare parte din problemele unei locuinţe au legătură cu hidroizolaţia. Rolul hidroizolaţiilor este de a proteja construcţia împotriva acţiunii apelor de orice fel (lichid, vapori), ca şi împotriva infiltrării acestora (din exterior spre interior sau din interior spre exterior), apa fiind un important agent agresiv, cu efecte negative majore asupra părţilor sau elementelor de construcţie care vin în contact cu ea. Aşa că am făcut-o şi pe asta.

hidroizolatii

Părinţii, faţă-n faţă cu “noua” casă

Mândri şi fericiţi peste măsură de căsuţa noastră, le-am făcut părinţilor o surpriză aducându-i la faţa locului, să vedem dacă-şi mai recunosc căminul. De câţiva ani au hotărât să locuiască la bloc, într-un apartament cu două camere, pentru că bătrâneţea în cazul lor şi-a spus cuvântul iar intretinerea unei locuinte de dimensiuni apreciabile presupune un efort ce le depăşeşte puterile. Facelift-ul efectuat i-a impresionat. Casa are un aer modern care te îmbie să locuieşti în ea. Hmm… Sper că de-acum nu vor exista conflicte şi alte momente cu iz de scandal în privinţa celor care vor dori să locuiască aici. Glumesc! Cu siguranţă, nu, casa noastră va să fi un spaţiu plin de căldură şi armonie în primul şi-n primul rând pentru copil, careva va învăţa să ofere el însuşi ce a primit în primii ani de viaţă.

Comenteaza direct de pe contul tau de Facebook

Check Also

Să vină iarna. Avem centrală!

De când mă știu mi-a plăcut iarna. Dar îmi plăcea iarna la bunici, la gura sobei, cu lemnele trosnind și vâlvătaia făcând umbre pe tavan. Nu mi-a plăcut iarna la bloc pentru că era mereu frig și îi auzeam pe părinții mei plângându-se de costurile colosale de la întreținere. De când eu și soția mea ne-am mutat la

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *