[afflink url="//profitshare.ro/l/2710778" name=""][afflink url="//profitshare.ro/l/2710784" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710785" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710786" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710787" name=""][afflink url="//profitshare.ro/l/2710788" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710796" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710797" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710799" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710800" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710803" name=""]
Home >> Advertorial >> Dezvoltarea comertului online si fidelizarea clientilor

Dezvoltarea comertului online si fidelizarea clientilor

660x330

Dezvoltarea comertului online si fidelizarea clientilor

Comertul electronic s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani in Romania si mai ales in sectoarele IT si fashion. Tot mai multe magazine bine structurate incep sa apara, iar clientii se orienteaza din ce in ce mai mult catre online, in dauna magazinelor clasice. Acest lucru a dus, dupa cum probabil ati observat multi dintre voi, la inchiderea magazinelor stradale de IT, singurele locuri din care ne mai putem cumpara un laptop sau un pc in mediul retail fiind Domo, Altex, Flanco, etc, dar si acolo ofertele sunt foarte limitate.

Daca majoritatea magazinelor au inceput sa-si focuseze atentia catre segmentul online, au aparut si metodele de fidelizare a clientilor. Printre cele mai cunoscute metode prin care magazinele isi tin aproape clientii si ii anunta in permanenta despre noutatile si promotiile disponibile, este trimiterea de newsletter.

Ce este newsletterul si cum ar trebui sa fie trimis eficient
Newsletterul este de fapt un mod prin care magazinul tine legatura cu clientul in fiecare saptamana si ii prezinta acestuia produse cu preturi scazute sau produse foarte noi in piata. De la un magazin la altul, acestea au un randament mai scazut sau mai ridicat, fiind foarte mult influentate de mai multi factori. Primul factor de influenta este ora si ziua de trimitere. Obisnuind clientul sa primeasca in fiecare saptamana la o anumita ora un newsletter, acesta se va uita de multe ori si peste promotii care nu-l intereseaza in mod special. Un alt aspect foarte important este modul de prezentare al newsletterului si grafica acestuia. E de preferat ca acestea sa nu fie doar un simplu template gratuit de pe internet, ci sa fie facute de o echipa de profesionisti. Impactul vizual este vital pentru un newsletter, astfel ca exista agentii si colaboratori care reusesc sa scoata in evidenta ce este important. Un exemplu sunt cei de la TeamDesign.ro, care au o sectiune de newsletter profesional, fiind printre putinii care stiu sa scoata in evidenta aspectele comerciale ale unui newsletter de calitate.

Ca sa concluzionam, un newsletter trebuie sa aiba un impact vizual crescut, astfel ca, in 2 secunde cititorul sa decida daca este atras si va continua sa-l vizualizeze sau nu. Trebuie sa fie trimis saptamanal in aceeasi zi si pe cat posibil cam la aceeasi ora, astfel multi dintre clienti intrand special sa-l vada. Trebuie sa cuprinda elemente vizuale ce scot in evidenta avantajele client, dar asta ramane probabil in seama profesionistilor in grafica si design de newslettere.

Intr-o discutie cu managerul de marketing de la www.teamdesign.ro, aflam ca nu este suficient sa trimiti un newsletter, ci acesta trebuie sa aiba si o rata de conversie buna, altfel rostul lui este doar unul de consumator de buget.

Comenteaza direct de pe contul tau de Facebook

Check Also

BuzzCamp 17 – Prima ediție BuzzCamp – Game of Professions

BuzzCamp 17 – Prima ediție BuzzCamp – Game of Professions Prima ediție BuzzCamp – Game ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *