[afflink url="//profitshare.ro/l/2710778" name=""][afflink url="//profitshare.ro/l/2710784" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710785" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710786" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710787" name=""][afflink url="//profitshare.ro/l/2710788" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710796" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710797" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710799" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710800" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710803" name=""]
Home >> Hardware >> Din ce este compus un sistem de supraveghere video si cum trebuie ales?

Din ce este compus un sistem de supraveghere video si cum trebuie ales?

camera supraveghere

Din ce este compus un sistem de supraveghere video si cum trebuie ales?

Desi pare simplu, un sistem de supraveghere video poate sa prezinte o diversitate foarte mare. Atunci cand alegi sa achizitionezi un astfel de sistem, poti sa devii foarte confuz, datorita diversitatii foarte mari de produse pe care le vei gasi. Exista o multime de modele de camere de supraveghere, mai multe tipuri de DVR-uri si extrem de multe dotari pe care acestea le pot avea, asadar, daca nu esti pus la curent cu ceea ce se intampla in domeniul supravegherii, s-ar putea sa achizitionezi un sistem care nu ti se potriveste.

Ce anume trebuie sa cunosti despre un astfel de sistem?

Evident, nu trebuie sa iti dai doctoratul in sistemele de supraveghere, insa trebuie sa stii strictul necesar, pentru a sti ce trebuie sa ii ceri magazinului de unde cumperi sistemul, dar si instalatorului.
Primul lucru pe care trebuie sa il stii, este reprezentat de pasii ce trebuie urmati, pentru ca sistemul de supraveghere sa dea randament maxim:
– Proiectarea sistemului. Este cea mai importanta actiune si este ideal sa fie realizata de niste profesionisti. Aceasta trebuie sa tina de marimea spatiului supravegheat, calitatea sistemului de supraveghere si evident, de legislatie. In mod normal, proiectarea trebuie sa se faca doar de catre personal autorizat de Inspectoratul general de Politie.
– Achizitie. Achizitia sistemului de supraveghere este si ea foarte importanta. Este bine sa achizitionezi intregul sistem dintr-un magazin in care ai incredere deplina, cum ar fi Skut Romania. In felul acesta poti obtine o garantie cat mai mare, servicii de cea mai buna calitate, recomandari in ceea ce priveste tipul de camere de care ai nevoie si recomandari de echipe, care sa iti instaleze sistemul.
– Instalarea. Desi, cel putin teoretic, oricine poate sa instaleze un sistem de supraveghere video, cel mai bine este sa alegi o echipa care sa fie compusa din tehnicieni instruiti in acest sens. Acestia vor tine cont de estetica spatiului si de functionalitatea pe care trebuie sa o aiba sistemul, in asa fel incat instalarea sa fie una de cea mai buna calitate.
– Intretinere. In proportie de 80% , intretinerea cade in responsabilitatea ta. Este esential sa verifici frecvent daca functioneaza toate camerele de supraveghere, sa le cureti de praf si sa te asiguri ca este suficient spatiu pe HDD. De asemenea, o data la cateva luni, este bine sa apelezi la o revizie care sa te asigure de faptul ca totul functioneaza asa cum trebuie.

camera

Care sunt componentele unui sistem de supraveghere?

Principalele componente si cele carora trebuie sa le acorzi cea mai mare atentie sunt camerele de supraveghere si echipamentele DVR. Acest lucru se datoreaza actiunilor pe care acestea le fac. Echipamentele DVR preiau imaginile, le salveaza si le transmit mai departe, in timp ce camerele de supraveghere capteaza imaginile. Este bine sa le alegi in asa fel incat sa te poti bucura de o calitate maxima.

In cazul DVR-ului, ai de ales intre DVR-uri stantalone, care sunt destinate exclusiv supravegherii video si DVR-uri de tip PC, care combina utilitatea unui PC cu utilitatea unui sistem de supraveghere.

In cazul camerelor de supraveghere, optiunile sunt mult mai variate. Ai la dispozitie camere de supraveghere PTZ, care pot fi controlate cu usurinta de la distanta, camere de supraveghere de interior, camere de supraveghere de exterior, camere de supraveghere Dome sau camere de supraveghere ascunse.

Pe langa aceste componente, vei mai descoperi ca ai nevoie de monitoare, lentile, iluminatoare IR, cabluri si surse de tensiune, toate alese in functie de necesitatile pe care le ai.
Odata ce inveti cateva detalii despre aceste sisteme, vei descoperi ca este un domeniu cu adevarat captivant si vei percepe ca fiind mult mai mare utilitatea unui sistem de supraveghere.

sistem

Comenteaza direct de pe contul tau de Facebook

Check Also

BuzzCamp 17 – Prima ediție BuzzCamp – Game of Professions

BuzzCamp 17 – Prima ediție BuzzCamp – Game of Professions Prima ediție BuzzCamp – Game ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *