[afflink url="//profitshare.ro/l/2710778" name=""][afflink url="//profitshare.ro/l/2710784" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710785" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710786" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710787" name=""][afflink url="//profitshare.ro/l/2710788" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710796" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710797" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710799" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710800" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710803" name=""]
Home >> Aplicatii >> Google a lansat functia “find my phone” pentru telefoanele cu sisteme de operare Android

Google a lansat functia “find my phone” pentru telefoanele cu sisteme de operare Android

android-google-search

Google a lansat functia “find my phone” pentru telefoanele cu sisteme de operare Android

Multi dintre noi am avut probleme cu telefoanele, ba ca au fost pierdute prin casa si nu ne mai aduceam aminte unde le-am pus, ba ca le-am uitat prin masina sau chiar au fost pierdute sau furate.
Imi aduc aminte ca intr-o zi nu imi gaseam telefonul si l-am cautat chiar si in firgider pentru ca mi se intamplase odata cu telecomanda…Odata cu intrarea pe piata a telefoanelor inteligente au devenit posibile o serie de optiuni care mai de care mai utile si mai intersante printre care si posibilitatea de a urmari telefonul pentru a afla locatia exacta in cazurile aminte mai sus.

Stim cu totii ca cei de la Apple folosesc de mult aceasta tehnologie pentru terminalele iPhone, insa fiind un utilizator de Android abia acum beneficiez de aceasta functionalitate care a fost lansata de Google zilele trecute. Asa ca de acum incolo in loc sa cautam telefonul ca disperatii prin casa sau sa iesim la masina, vom putea facilita cautarea prin accesarea functionalitatii Android Device Manager de la un PC sau de la un alt telefon mobil.
google find

Cum functioneaza optiunea Google find my phone?

1. In primul rand este obligatoriu sa fii logat la contul tau Google care este asociat cu cel al telefonului pe care doresti sa il gasesti. Deci trebuie sa te asiguri ca telefonul are un cont google si ca ai instala ultima versine a aplicatiei Google pentru smartphone.

2. Pentru a ajunge pe pagina pe care Google o pune la dispozitie pentru serviciul de cautare device-uri cu Android exista doua posibilitati foarte simple si anume:
– cauti pe google urmatorii termeni: “find my phone” direct de pe PC-ul tau, iar motorul de cautare iti va returna rezultate ce te vor directiona spre serviciul Android Device Manager;
– accesezi direct serviciul Google prin click catre adresa: www.google.com/android/devicemanager

Odata ajuns pe pagina respectiva iti va fi afisata in cateva secunde harta cu locatia unde se afla telefonul tau care in cazul meu a afisat pozitia telefonului meu cu o acuratete de 21 metri. In afara de asta vor mai afisate cateva informatii sumare ca: modelul telefonului, data ultimei localizari, orasul si tara cu o precizie foarte apropiata de realitate si date despre ultima conexiune online a contului google.

zandrod
3. Pana acum totul este simplu, dar ce te faci daca iti arata pe harata ca telefonul tau se afla foarte aproape de tine? Daca telefonul tau este pierdut prin casa, imi pare rau dar Google nu iti pote arata in ce camera l-ai pus, dar iti pune la dispozitie posibilitatea de a activa soneria pentru a auzi de unde vine sunetul si astfel poti gasi telefonul in cel mai scurt timp, de unul singur. Pentru a activa soneria trebuie doar sa accesati butonul (pictograma) in care scrie “SUNATI”.

Printre aceste optiuni mai exista si doua functionalitati importante si anume:
– “BLOCATI” – cu functia de blocare si resetare parola dispozitiv;
– “STERGETI” – cu functia de a sterge toate datele de pe dispozitiv.

Dar ce se intampla daca utilizam in loc de telefon o tableta cu sistem de operare Android?
Functioneaza si pe tableta, nu va faceti griji…Eu am testat acest serviciu Google pe o tableta Samsung Galaxy Tab 4 si a mers foarte bine inclusiv functionalitatile de sunat si de localizare.

Acestea fiind spuse va urez spor la treaba si la cat mai putine incidente, mai ales cand vine vorba de pierdut sau furat telefonul..

Comenteaza direct de pe contul tau de Facebook

Check Also

Cum sa-ti alegi un pachet de hosting optim

Presupunand ca stim deja de ce avem nevoie de la un pachet de hosting, trebuie doar sa alegem cea mai buna oferta. Fie ca incercam sa discutam o varianta custom de hosting, in situatiile in care avem nevoie de un pachet ceva mai mare, sau ca ne orientam catre un pachet standard, pentru siteurile mai micute

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *