[afflink url="//profitshare.ro/l/2710778" name=""][afflink url="//profitshare.ro/l/2710784" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710785" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710786" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710787" name=""][afflink url="//profitshare.ro/l/2710788" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710796" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710797" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710799" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710800" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710803" name=""]
Home >> Casa si gradina >> Nu orice proiect pentru casa se potriveste oricarui teren!

Nu orice proiect pentru casa se potriveste oricarui teren!

casa-in-Baneasa

Nu orice proiect pentru casa se potriveste oricarui teren!

Daca va uitati des la TV, cu siguranta ati vazut rezultatele dezastruoase pe care construirea unei case pe un teren inapropiat le poate avea. In functie de zona pe care casa va fi construita, ea necesita fie piloni, fie trebuie sustinuta de stive de beton sau uneori chiar trebuiesc infipte bare metalice in sol pentru a te asigura ca pamantul va fi stabil.

Majoritatea proiectelor pentru casa sunt gandite pentru a fi plasate pe un teren plat, intins, ceea ce nu este rau deloc fiindca majoritatea caselor sunt intr-adevar construite pe un teren plat, insa multe persoane doresc sa-si construiasca case excentrice in zone excentrice, iar acest lucru necesita experienta unui arhitect care sa proiecteze casa de la zero. Desi se gasesc proiecte gata facute si pentru construirea in panta sau construirea in zone inclinate, cel mai bine este sa va consultati cu un arhitect sau un inginer specializat.

In mare parte, casele sunt construite tinandu-se cont de Panta, Soare, Sol si Utilitati

Panta – Construirea unei case pe o panta poate avea o mare influenta asupra consturilor de constructie – construirea unei case pe un teren in panta este mai scumpa decat construirea sa pe un teren plat. Chiar trebuie sa iti construiesti casa in panta? Poate poti profita de aceeasi priveliste si construind-o in varful dealului sau la baza sa, fara a implica costuri la fel de mari.

architect-byron-bay
Multi dintre cei care isi construiesc casa in panta profita de acest lucru creand iesirea/intrarea prin subsol. Este o cale foarte buna de a-ti mari spatiul locuibil la un pret relativ mic. Altii prefera sa faca scari si la subsol sa aiba garajul – de asemena un lucru benefic. Insa o iesire sau un garaj prin subsol va necesita de asmenea cateva detalii speciale pentru a obtine permisiunea de constructie si anumite informatii suplimentare pentru a realiza proiectul in mod corespunzator. Casele construite in panta sunt mai costisitoare deoarece necesita o fundatie mai groasa, mai mult beton, uneori chiar trebuiesc constuite ziduri pentru a preveni alunecarile de teren si subsolul il ai obligatoriu – fie ca vrei sau nu.

Soarele – Majoritatea caselor sunt cosntruite in asa fel incat in spatiul locuibil sa patrunda Soarele in abundenta – bucataria, livingul chiar si in dormitor– acestea sunt camere in care doresti sa patrunda lumina solara. Pentru a putea acapara lumina Soarelui in camera trebuie sa ai casa orientata spre Sud…sau macar ferestrele. Daca doresti sa cumperi o casa deja construita iar aceasta este orientata spre Nord? Livingul, acele ferestre mari…niciodata nu se vor bucura de lumina directa a Soarelui..sau mai rau…daca casa este orientata spre Est, Soarele arzator al dupa-amiezii va patrunde nestingherit in locuinta ta, incalzind-o suparator. Din fericire acest lucru se poate intampla doar la casele deja construite, fiindca atunci cand te duci sa alegi una din acele case de vanzare in Baneasa precum cele prezentate aici, vei putea sa le spui cum vrei sa fie orientata casa fara nici un cost suplimentar.

Ca tot vorbim de lumina solara, trebuie sa aducem in discutie si consumul de energie electrica. Daca locuim intr-o zona rece, pentru a pastra caldura cat mai mult timp in casa trebuie sa avem cat mai putine ferestre. Daca locuim intr-o zona calduroasa, ar trebuie sa avem in vedere si alimentarea casei cu energie electrica prin panouri solare. Daca e prea costisitor sa o alimentam cu energie solara, macar sa incalzim apa cu ajutorul energiei verde. Ar fi pacat sa nu ne folosim de lucrurile oferite de natura.

housing-project
Solul – Acesta are cea mai mare rata de diversitate. Plecand de la un sol nisipos pana la roca solida, modul cum o casa este construita difera. Tipul solului poate avea de asmenea un mare impact asupra costurilor de constructie. Chiar daca crezi ca stii totul despre terenul pe care se va construi casa, nu ar fi un lucru rau sa ai niste bani pusi deoparte pentru orice eventualitate. Proiectantii care se ocupa de realizarea modelelor pentru proiecte casa le fac gandindu-se in general la un teren plat si cu un sol stabil. Nu e nimic rau in acest lucru, numai ca daca solul este prea argilos sau alunecos, arhitectul trebuie sa tina cont de asta pe tot parcursul constructiei. In zonele nisipoase, casele sunt construite pe piloni, stalpi adanc infipti in pamant, pentru a asigura o fundatie stabila.

Utilitatile – Este foarte important sa iti construiesti casa intr-o zona in care ai acces direct la gaze, la curent eletric sau la canalizare. Daca casa ce o construiesti este departe de aceste utilitati, atunci stalpii de curent ce trebuiesc construiti pana la rezidenta ii platesti tu, teava de canalizare sau de gaz la fel vor fi construite pe propria-ati cheltuiala.

Toate cele spuse mai sus vor influenta pretul de constructie, chiar daca proiectul casei are un anumit pret si impica o anumita cheltuiala, tu trebuie intotdeauna sa ai niste bani pusi deoparte pentru cheltuieli neprevazute.

Comenteaza direct de pe contul tau de Facebook

Check Also

De ce este bine să îți acoperi casa cu țiglă ceramică?

De ce este bine să îți acoperi casa cu țiglă ceramică? Investiții pe termen lung ...

One comment

  1. Articol foarte bun si util daca vrei sa-ti construiesti o casa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *