[afflink url="//profitshare.ro/l/2710778" name=""][afflink url="//profitshare.ro/l/2710784" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710785" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710786" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710787" name=""][afflink url="//profitshare.ro/l/2710788" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710796" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710797" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710799" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710800" name=""] [afflink url="//profitshare.ro/l/2710803" name=""]
Home >> Cumparaturi Online >> Olx.ro si tocmai.ro se vor uni formand un singur brand

Olx.ro si tocmai.ro se vor uni formand un singur brand


dfgh

Olx.ro si tocmai.ro se vor uni formand un singur brand

Se pare ca cele mai cunoscute si mai importante site-uri de anunturi gratuite din Romania vor fuziona formand un singur brand in perioada urmatoare. Anuntul a fost facut de compania Schibsted (Schibsted Classified Media), pe site-ul oficial in care este relatat faptul acestia au ajuns la un acord cu cei de la Naspers pentru preluarea operatiunilor din Ungaria. Schibsted va vinde operatiunile detinute in Romania si Portugalia catre Naspers.

adauga_anunt_gratuitPentru cei care nu stiu site-ul de anunturi tocmai.ro este detinut de Sibmedia Interactive Sibiu, societate controlata in proportie de 95% de Schibsted Classified Media. Astfel ca Naspers, firma care detine site-ul olx.rom, a cumparat Schibsted Classified Media, compania care administreaza site-ul de anunturi tocmai.ro.

Prin intermediul unui comunicat, managerul de afaceri al olx.ro, Cristina Gheorghitoiu, a declarat ca acest demers va crea o companie mai mare, care va avea un produs superior pe piata de anunturi, cu rezultate foarte promitatoare.
“Va intari platforma si va ajuta la monetizarea serviciilor si, in cele din urma, va conduce la generarea de venituri din anunturile online. Pietele in care industria anunturilor online s-a dezvoltat recent necesita investitii pe termen lung pentru a ajunge la o afacere sustenabila. Pentru a accelera dezvoltarea in aceste tari si pentru a evita investitiile costisitoare fara un rezultat cert, o astfel de tranzactie face sens in aceste piete”, a afirmat reprezentanta companiei.


O alta precizare a managerul de afaceri ne face sa ne gandim ca cel doua site-uri de anunturi, olx si tocmai vor fuziona sub un singur brand. “Cumparatorii vor beneficia de o oferta mai mare de produse, iar vanzatorii vor avea acces la un numar mai mare de cumparatori, ambele categorii avand de castigat in urma acestei tranzactii”, a aratat reprezentantul olx.ro. Site-ul de anunturi tocmai.ro este detinut de Sibmedia Interactive Sibiu, societate controlata in proportie de 95% de Schibsted Classified Media.

Grupul norvegian a intrat in structura actionariatului Sibmedia Interactive in iunie 2011, cand a preluat 55% din capital de la Salcia Invest (Luxemburg). Ulterior, prin majorari de capital, Schibsted Classified Media si-a majorat participatia la 95%. La inceputul anului 2011, Salcia Invest a cumparat integral Sibmedia Interact de la Stefan Radu Tocca, cetatean roman.

In 2013, afacerile Sibmedia Interact au crescut cu 170%, la 2,83 milioane de lei, iar pierderile s-au majorat de la 9,2 milioane de lei la 25,3 milioane de lei. In Romania, Naspers controleaza Allegro Online Services Romania SRL, societatea care administreaza site-ul de anunturi olx.ro (fost mercador.ro pana in iunie 2014).
varu-tocmairo
Mercador.ro a fost lansat in Romania in 2010. Allegro Online Services Romania a avut in 2013 pierderi de 20,498 milioane lei la afaceri de 5,36 milioane de lei.

Prezenta in 107 tari si 42 de limbi, platforma online OLX (OnLine Exchange) fost infiintata in 2006 de antreprenorii web Fabrice Grinda si Alec Oxenford. Din 2010, OLX este parte a grupului media Naspers.

Sursa: www.wall-street.ro | www.schibsted.com | www.olx.ro | www.tocmai.ro

Comenteaza direct de pe contul tau de Facebook

Check Also

Care sunt cele mai bune site-uri de review din Romania

Care sunt cele mai bune site-uri de review din Romania? Cresterea volumului de dispozitive mobile ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *